INZICHT IN LUCHTKWALITEIT

voor gezondheidswinst thuis, op school en op werk

Schone lucht is net zo belangrijk voor de gezondheid als gezonde voeding en voldoende beweging.

Waarom dan wel vitamines slikken en naar de sportschool, maar niet actief aan de slag met een gezond binnenklimaat? AIRIAS biedt laagdrempelige inzichten én oplossingen.

Wist jij dat de lucht binnen tot 5x vervuilder is dan de buitenlucht?

Dat betekent dat 75% van jouw blootstelling aan luchtvervuiling binnen en niet buiten plaatsvindt.
Gelukkig betekent dit ook dat je regie kan nemen om binnen de luchtkwaliteit te verbeten.
Direct weten wat de buitenluchtkwaliteit bij jou is? Doe dan hier de Longfonds Gezonde Lucht Check. 

Stof tot nadenken
Fijnstof zorgt voor 80% van de gezondheidsschade
Niet voor niets CO2 meters verplicht op scholen
CO2 verdringt Zuurstof en verlaagt welbevinden
Weg met de anti-aanbakpan
VOS, waaronder chemicaliën tot 10x vaker binnenshuis
Hoe zit het bij scholen?
Bewezen: gezonde lucht draagt bij aan gezondheid en prestaties kinderen
Power to the people: wat speelt er?
Lees trending topics in de kennisbank schone lucht
Risico op gezondheidsschade
Juist bij nieuwbouw: let op ongezonde luchtvochtigheid

Lees wat experts schreven

“Het kennisniveau is nog niet op peil en toch zijn Nederlanders best tevreden over de lucht in huis. Dat is wel reden tot zorg. Onbekend maakt wellicht onbemind. Hoewel kleine aanpassingen in huis heel veel kunnen doen voor onze gezondheid. Dat is wel reden tot zorg. Onbekend maakt wellicht onbemind"

 

Mensen zijn zelf best tevreden over hun luchtkwaliteit in huis met een gemiddelde beoordeling van een 7*. Terwijl, 1 in 7 huizen niet voldoen aan de WHO richtlijnen voor een gezond binnenhuis klimaat*".

Lees wat onze klanten schreven

“Het probleem van luchtkwaliteit in huis was nooit zichtbaar, maar nu ik dit weet, vind ik de ontzorging wel fijn.” - Marion, 38 jaar

Ik ben er blij mee. Het is raar te omschrijven.. je merkt dat je schonere lucht inademt? Ik denk dat je alleen snapt wat ik bedoel als je het zelf zal ervaren. Sinds een jaar heb ik onverklaarbare acne en heb nu het gevoel dat het toch aan de lucht in huis ligt... Ik denk dat de schone lucht wel helpt..” - Isa, 32 jaar

 

 

Kaart luchtkwaliteit Nederland

De luchtkwaliteit is een cruciale factor voor onze gezondheid en het milieu, en Nederland is geen uitzondering. Met een groeiend bewustzijn van de impact van luchtvervuiling op onze leefomgeving, is het van vitaal belang om te begrijpen wat de kwaliteit van de lucht bepaalt, welke bronnen van vervuiling het meest significant zijn en hoe deze kwestie zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Lees verder »

BLOG #13: DOSSIER PFAS EN LUCHTKWALITEIT

In de afgelopen decennia heeft de opkomst van PFAS (Per- en Polyfluoralkylstoffen) wereldwijd een vogelvlucht genomen. Het leek een wondermiddel maar staat steeds meer ter discussie vanwege de onomkeerbare aanwezigheid en gezondheidsrisico’s. Wat betekent dit voor de luchtkwaliteit en wat kun je zelf doen?

Lees verder »

BLOG #11: 29 OKTOBER, DAG VAN DE PSORIASIS

Wist je dat huidzorg de sterkste stijger was in 2022 bij de huisarts? De oorzaak is vaak te vinden in aangeboren aanleg, stress en jawel, luchtkwaliteit. Luchtvervuiling dringt diep door in het lichaam en ontregelt ook de huid barrière. Dit kan tot eczeem en psoriasis leiden

Lees verder »

BLOG #10: HOE WERKT EEN DEMO VAN DE LUCHTDOKTER?

Luchtkwaliteit is zo’n groot thema. Kun je daar zelf iets in verbeteren? Jazeker kan dit, aangezien we in de moderne tijd ongeveer 90% van de tijd binnen doorbrengen. En waar begin je dan? Nou net als bij de dokter, begint het met de diagnose na wat testjes en vragen. Zo heb ik een erkende luchtkwaliteit meter geplaatst in meerdere woningen, kantoren en scholen.

Lees verder »