Blog

Health Improvement @ home

Geschreven door: Neeltje Denissen

Biomassa centrales, die gingen toch niet meer door? …die waren toch juist duurzaam?

Helaas…op papier wel, want het biomassa afval werd toch verbrand én er werden nieuwe bomen gepland. Toch?

Niets is minder waar, want miljarden subsidies creëren nu eenmaal vreemde prikkels: bossen kappen in Amerika (geen afval, maar bruikbaar duurzaam hout), verpulveren tot houtsnippers, met vervuilende containers naar Nederland vervoeren, met vrachtwagens verdelen over de geplande 400 biomassa centrales om daar..in brand te steken voor “restwarmte”. Dat klinkt onlogisch én is onlogisch. Sterker nog, het láátste wat de wereld nodig heeft temidden van klimaatverandering is een eco-cide met boskap. De uitstoot bij houtverbranding is daarnaast schadelijker dan gas en kolenbranding bij elkaar opgeteld. Terug in de tijd dus…en alles behalve duurzaam.

Het begon ooit….in 2019 met een informatieavond met Johan Vollenbroek en een kindermars, waar ook wij aan deelnamen met de kindjes. Want nu niet opstaan, dat konden we later niet uitleggen.

Nu de centrale van Diemen niet doorgaat is het klaar? Helaas…er zijn nog vele biomassacentrales gepland mét vergunning. Ga naar comiteschonelucht.nl en zie hoe jij kan bijdragen voor een schoner Nederland. Net zoals ik heb gedaan toen de biomassacentrale in Diemen mijn buurman er zou komen. Nu meer dan ooit geldt: POWER TO THE PEOPLE. Geen opluchting…wel stof tot nadenken…